Besplatna pravna pomoć

image 2 184

Forum advokata

forum advokata3

 

STRATEŠKI 
PLAN 
2015-2020 

Pogledajte plan...

 

Kreirana online maska "Stop nasilju" koja prepoznaje lice

Jelena

24.2.2017.- Na Selfikon mobilnoj aplikaciji i društvenoj mreži od skoro postoje online maske koje prepoznaju lice, dostupne za Android uređaje. Prva ponuđena maska je napravljena tako da kada uključite vašu prednju kameru dobijete izgled osobe koja je žrtva nasilja.
Selfikon je kreirao ovu masku sa željom da se podigne svest o problemu nasilja u porodici na unikatan način, a "Savetovalište protiv nasilja u porodici" (Sigurna kuća) daje punu podršku ovoj akciji. S obzirom da samo čitanje vesti na portalima na ovu temu i ne donosi puno efekta ideja je da se što veći broj ljudi lično angažuje tako što ćete se uslikati sa ovom maskom uz opis #stopnasilju i podeliti...

Opširnije...

Javna rasprava Kraljevo

javna rasprava KV 3 20017.5.2016.- Danas je u Kraljevu održana peta po redu javna rasprava o prednacrtu zakona o sprečavanju nasilja u porodici. Savetovalište protiv nasilja u porodici je organizovalo ovu javnu raspravu uz podršku USAID Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA) i Ministarstva pravde. Dragana Lukić, zamenica direktora JRGA projekta, pozdravila je okupljene u svečanoj sali opštine Kraljevo. Državni sekretar u Ministarstvu pravde, Radomir Ilić, predstavio je prednacrt zakona, a koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesna Stanojević, govorila je o položaju žrtava porodičnog nasilja i postojećim mehanizmima za njihovu zaštitu.

Opširnije...

Ambasada Azerbejdžana uručila pomoć Sigurnoj kući

azerbejdzan20028.03.2016. godine - Kulturni centar ambasade Azerbejdžana u Srbiji uručio je humanitarnu pomoć štićenicama Sigurne kuće u Beogradu koje su tu smeštene mahom sa svojom decom u begu od nasilnika u svojim domovima.
Pomoć se sastoji u kućnim aparatima, posteljini, školskom priboru i igračkama za decu, a najavljena je i pomoć oko proširenja vrtića u sklopu Sigurne kuće. Opširnije...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio Sigurnu kuću

Slika 1m06.01.2016. - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reč "bitange i siledžije" i poručio da niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike.
"Država će umeti da nasilnike nauči pameti. Te koji misle da su mnogo jaki zato što tuku žene i decu naučićemo da su u odnosu na državu i zakon mnogo slabi", kazao je Vučić u razgovoru sa štićenicama Sigurne kuće u Beogradu.
On je najavio da će u Sigurnu kuću poslati tim advokata da vide da li i kako mogu svakoj ženi pojedinačno da pomognu.
Premijer je, prilikom posete Sigurne kuće rekao da ne može da gleda slike posledica nasilja u porodici, jer ga je sramota, i ne zna šta bi uradio, jer se oseća poraženo i bedno.
"Ne postoije nikada dobre reči kojim biste izneli prezir prema takvim osobama", kazao je premijer.
U razgovoru sa štićenicom iz Novog Pazara, on je poručio da u Srbiji svako može da se zove i preziva kako hoće ili kako je nasledio, a svako kome to bude smetalo - imaće posla sa državom.
"Niko od države nije jači i to važi za svakog nasilnika i barabu", podvukao je Vučić. Opširnije...

Kontaktirajte nas

logo2

Besplatni
Radnim danom
10:00 - 19:00

Radnim danom
10:00 - 19:00

Noćni od 19:00 - 10:00

Donirajte - Donate

Ne nasilju u prodici180

Sigurna kuća u medijima

ikona youtube2